Summer school: Introductie in gedragsverandering

Leer de QuickScan-methodiek van de pioniers in gedragsverandering

Hoor jij ook steeds meer over de psychologie van gedragsverandering? En wil jij leren denken en kijken als een gedragsexpert? Leer dan nu in 2 dagen de essentie van gedragsverandering en beheers onze compacte Quick Scan-methodiek, zodat je fundamentele stappen kunt zetten in jouw reis tot gedragsveranderaar. Je zult begrijpen hoe ervaren gedragsveranderaars te werk gaan en welke Behavioral Strategies zij inzetten om gedrag te beïnvloeden.

Je kunt je nu inschrijven voor lichting 37 en 38.
Klik hier om de data te bekijken.

Vraag onze brochure aan

Lees meer over onze Summer school in onze brochure. Je vindt er een gedetailleerd overzicht van de lesdagen en alle praktische details die je nodig hebt.

Onze deelnemers werken onder andere bij:

Inhoud

Wetenschappelijke kennis over menselijk gedrag leren én ervaren

In deze editie van de Summer School leg je een essentiële basis in gedragsverandering en dat doen we op vele manieren: via een college in de Werfplaats of een verhaal aan het kampvuur; in groepjes tijdens een wandeling of zelf, in de stilte aan het water. Naast theorie gaan we de lesstof ervaren en beleven. Zo ga je met een wetenschappelijke basis én bomvol inspiratie je zomer uit. 

Door te leren in een omgeving die inspireert en het geleerde zelf te ervaren, ontwikkel je al in twee dagen een scherpe gedragsblik die je in staat stelt om menselijk gedrag te begrijpen en te beïnvloeden. We werken toe naar Behavioral Strategies voor effectieve interventies. Na afloop van de opleiding weet je hoe menselijk gedrag ontstaat, heb je een Quick Scan-methodiek geleerd en bezit je concrete handvatten om gedrag te veranderen.

Voor wie is deze opleiding

Maak kennis met gedragsverandering

Je wil meer leren over hoe menselijk gedrag ontstaat en meer grip krijgen op hoe je gedrag kan veranderen. Het maakt daarbij niet uit of je in de commerciële sector of non-profit (overheid) werkt, of als ZZP’er.

Naast je te verdiepen in wetenschappelijke theorie wil je het geleerde ook ervaren. Je gelooft dat de juiste sfeer en een veilige setting hierbij cruciaal zijn. Je gaat graag met ons op avontuur in de wondere wereld van gedrag en staat ervoor open om overal en in verschillende werkvormen te leren – in de Werfplaats, bij het kampvuur, op het water, tijdens het eten… you name it!

Over de lesdagen

De eerste opleidingsdag staat het begrijpen van gedrag centraal. 

  • We duiken kort in de historie van gedragsverandering. We maken een reis langs grote denkers en baanbrekende experimenten uit de psychologie. Hoe hebben zij ons denken over gedrag beïnvloed, wat klopt (niet) en waar moet je rekening mee houden als veranderaar?
  • We staan vooral stil bij de kern: hoe ontstaat ons gedrag? We leren hoe onze biologie, ons denken en de omgeving ons gedrag beïnvloeden.
  • We leren je onze Quick Scan-methodiek aan, gebaseerd op 15 jaar praktijkervaring. Je gaat hierdoor met een gedragsbril kijken: hoe komt wat je net hebt geleerd terug in jouw vraagstuk?

De tweede opleidingsdag staat in het teken van gedrag veranderen.

  • Je hebt geanalyseerd waar de ‘pijn’ zit in jouw vraagstuk. Nu leer je welke Behavioral Strategies er zijn om hierop in te spelen. Hoe vergroot je bijvoorbeeld competenties of het vertrouwen in eigen kunnen van je doelgroep? Welke strategieën zijn er om de omgeving optimaal in te richten? Wat kun je doen om weerstand weg te nemen?

Aan het einde van de opleiding kun je Behavioral Strategies herleiden uit de Quick Scan-methodiek. Je bent hierdoor in staat om in korte tijd een grove blauwdruk te maken voor effectieve gedragsinterventies.

 

Brochure

Benieuwd naar een gedetailleerd overzicht van de lesdagen?

Lees meer over onze Summer school in onze brochure. Je vindt er een gedetailleerd overzicht van de lesdagen en alle praktische details die je nodig hebt.

Wat levert het je op

Na deze tweedaagse editie van onze Summer School heb je:

  • meer kennis over hoe menselijk gedrag ontstaat. Je weet welke fundamentele drijfveren ten grondslag liggen aan ons gedrag en hoe onze biologie, ons denken en de omgeving ons gedrag beïnvloeden.

  • de Behavioral Quick Scan-methodiek geleerd, waardoor je snel in kaart kunt brengen welke factoren een rol spelen in jouw vraagstuk of probleem. Hierdoor weet je op welke factoren je in moet zetten als je gedrag wil veranderen.

  • verschillende Behavioral Strategies geleerd, zodat je in korte tijd een grove blauwdruk kan maken voor een effectieve gedragsstrategie. 

  • twee inspirerende dagen op een unieke, creatieve locatie achter de rug én connecties gelegd met andere gedragsveranderaars.

Praktische informatie

Data

  • Maandag 26 augustus 2024
  • Dinsdag 27 augustus 2024


Locatie
Zwier is een unieke locatie midden in de natuur. Het is een plek waar je kunt vertragen en bomvol inspiratie weer weg gaat.

Adresgegevens
Zwier, de vrijhaven van de stad
Winkeldijk 20A
3645AP Vinkeveen

De kosten van de opleiding bedragen €1.650,- (vrijgesteld van BTW). Deze kosten zijn inclusief catering (en diner op dag 1) en overnachting in een Havenkamer, Havenhuisje of Zwiertent.

Lees meer over onze Summer school in onze brochure. Je vindt er een gedetailleerd overzicht van de lesdagen en alle praktische details die je nodig hebt.

Klik hier om onze brochure aan te vragen.

Je kunt je nu inschrijven voor de Summer school: Introductie in gedragsverandering via de volgende link: Klik hier om je in te schrijven.

Ervaringen van onze alumni

Onze afgestudeerde Gedragsveranderaars beoordelen de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar in zijn totaliteit met gemiddeld een 4,7 op een schaal van 5, en de mate waarin deze inspirerend is met gemiddeld een 4,8 op een schaal van 5.

Onze alumni Tamara, Kitty en Mark vertellen graag meer over hun ervaringen bij de Behavior Change Academy.

Tamara Mom
De Volksbank

“Vanuit het Gedragslab bij de Volksbank werken we al langer met de gedragsexperts van Behavior Change Group samen. Ik had al een aantal interventies samen met jullie mogen doen en was enthousiast. Een alternatief heb ik niet eens overwogen.”

Kitty van Wijk
Voedingscentrum

“Als iemand op zoek is naar een gedegen theoretische basis zonder psychologie te studeren en naar handvatten voor gedragsverandering, dan biedt deze opleiding dat. Ook biedt deze opleiding een potentieel netwerk van gedragsveranderaars, wat leuk en interessant is.”

Mark Kooijman
Behavioural Insights Group Rotterdam

“Gedragsbeïnvloeding vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Met je boerenverstand of op basis van algemene ontwikkeling of een willekeurige opleiding kom je er niet. De postmaster biedt een goede basis voor je werk als gedragsveranderaar en je verdere ontwikkeling.”

Docenten & team

Het docenten- en opleidingsteam bestaat uit gedragswetenschappers van Behavior Change Academy, met ruime ervaring in het doceren op het gebied van gedragspsychologie en ervaring met gedragsverandering in de praktijk.

Schrijf je nu in voor de Summer School

Een tweedaagse editie gericht op inspireren en ervaren

In onze tweedaagse Summer School leer je de essentie van gedragsverandering en beheers onze compacte Quick Scan-methodiek, zodat je fundamentele stappen kunt zetten in jouw reis tot gedragsveranderaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het opleidingsniveau van de Postacademische opleiding tot Gedragsverandering

Voor deze opleiding is minimaal een hbo-diploma vereist. 

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan zelfstudie?

Na iedere lesdag ga je aan de slag met je eigen casus en het lezen van literatuur. We rekenen 10 tot 12 uur per lesdag die je zal besteden aan zelfstudie.

Moet ik een casus hebben vanuit mijn werkpraktijk als ik aan de opleiding begin?

Nee, dat hoeft niet. We raden het wel aan om het te doen, omdat je dan vanaf de eerste lesdag de kennis die je opdoet direct kunt toepassen in de werkpraktijk. 

Wat moet ik doen als ik afwezig ben op een lesdag?

We nemen de lesdagen altijd op, dus je kunt de lesdag op je gemak terugkijken. Er zijn enkele lesdagen die je moeilijker kunt missen, omdat er op die dagen iets meer interactie is. Overleg met de opleidingscoördinator welke dagen je eventueel zou missen.

Wat is de start- en eindtijd van de lesdagen?

De lesdagen starten om 10:00 uur en eindigen om 16:30 uur. Daarna is er een optionele borrel waar je eigenlijk wel bij wil zijn 😉

Wat krijg ik als ik de opleiding heb afgerond?

Je krijgt na afronding een certificaat. Hoewel dit iets anders is als een diploma, is het wel in veel gevallen een bewijs dat je genoeg basiskennis hebt om bijvoorbeeld te solliciteren op een vacature als gedragsveranderaar.

Is het mogelijk om de factuur in termijnen te betalen?

Ja, het is mogelijk om de factuur in 2 termijnen te betalen. 

Opleidingsadvies nodig?

Neem contact op met Anne voor al je vragen!

Opleidingsadvies nodig?

Neem contact op met Anne voor al je vragen!

Brochure aanvragen

Lees meer over onze Summer school in onze brochure. Je vindt er een gedetailleerd overzicht van de lesdagen en alle praktische details die je nodig hebt.