Opleidingen

Postacademische opleiding
tot Gedragsveranderaar

Onze 9-daagse Postacademische opleiding, geleid door topexperts, biedt essentiële inzichten en technieken voor het realiseren van gedragsverandering.

De Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar is geschikt als je:

 • Een hbo- of universitair diploma hebt en geïnteresseerd bent in menselijk gedrag.
 • Je een professional bent uit het bedrijfsleven of de overheid, met een functie gericht op:
  • Beleid & strategie
  • Communicatie
  • Burgerparticipatie
  • HR
  • Marketing
  • Verandermanagement
  • Verduurzaming


Je kunt met deze opleiding actief bijdragen aan gedragsverandering binnen diverse domeinen.

De postacademische opleiding biedt je een diepgaand inzicht in menselijk gedrag en drijfveren, waardoor je de essentiële kennis kunt benutten om gedragsverandering te realiseren binnen je vakgebied, de samenleving en je persoonlijke leven.

Daarnaast kan je jezelf profileren als een evidence based gedragsveranderaar met duurzame impact. 

Na het afronden van de opleiding krijg je een certificaat en heb je de mogelijkheid om lid te worden van een professioneel netwerk van gedragsveranderaars die streven naar continue ontwikkeling en toepassing van evidence-based methoden.

Incompany opleiding

Onze incompany opleiding past sociaal-psychologische theorieën en methoden aan op de unieke leerbehoeften van jouw organisatie.

Voor organisaties die graag stappen willen zetten met de toepassing van gedragsverandering binnen hun organisatie.

De incompany opleiding tot Gedragsveranderaar levert:

Diepgaand inzicht in gedragsbarrières en -drijfveren.

 • Wetenschappelijke kennis over menselijk gedrag waarmee je je keuzes kunt onderbouwen, toegespitst op het vraagstuk van jouw organisatie
 • Vaardigheden om complexe gedragsvraagstukken binnen de organisatie aan te pakken.
 • Een certificaat van deelname.

Tweedaagse Gedragsverandering

In deze tweedaagse leer je over gedragsverandering, met wetenschappelijke inzichten en toepassingen in je werk.

Professionals die zich bezighouden met menselijk gedrag, zoals:

 • beleid & strategie
 • communicatie & strategie
 • zelfredzaamheid & eigenaarschap
 • stimuleren op de werkvloer
 • persoonlijke ontwikkeling
 • burgerparticipatie
 • marketing
 • sustainability


Voor deze opleiding is het hebben van een hbo-diploma geen vereiste. Wel wordt hbo-werk-en denkniveau gevraagd.

Na de tweedaagse cursus gedragsverandering beschik je over inspiratie, diepgaande kennis en praktische handvatten om direct met gedragsverandering in je werkpraktijk aan de slag te gaan.

Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

In samenwerking met het NIPO bieden we met deze opleiding een overzicht van betrouwbare, wetenschappelijke informatie en leren we je evidence-based werken.

De Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling is geschikt voor je als je als professioneel begeleider:

 • wetenschappelijke verdieping zoekt
 • direct toepasbare tools en nieuwe inzichten wil integreren in je werk
 • actief zijn bent als coach, psycholoog, in het onderwijs, in HR en L&D of in de directie.
 • een WO- of hbo-diploma bezit.
Na afloop van de opleiding heb je niet alleen meer inzicht en een gevoel van overzicht, maar heb je ook meer impact op je doelgroep door een wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Met deze aanpak kan je iemand die meer inzicht wil hebben in zijn/haar persoonlijkheid, waarden, doelen en levensverhaal gedegen begeleiden. Je kunt deze aanpak van a tot z gebruiken voor een chronologisch coachings- of trainingstraject, maar het is ook mogelijk om onderdelen naar eigen inzicht te integreren in jouw bestaande aanpak of werkpraktijk.

Tweedaagse Gedragsverandering

Verdiepingsopleidingen

Complexe transities

In deze vierdaagse leggen we de focus op het realiseren van transities binnen organisaties en/of complexe systemen. Het doel is om te komen tot een strategisch veranderplan.

Deze verdiepingsopleiding is geschikt voor deelnemers die eindverantwoordelijkheid dragen voor en/of op strategisch niveau bezig zijn met interne/externe casi (cultuur- of verandertrajecten binnen de organisatie of complexe transities in de buitenwereld). Een voorwaarde is dat je te maken hebt met complexe problematiek waarbij meerdere stakeholders en doelgroepen een een rol spelen.

De opleiding Complexe transities leert je organisatorische dynamieken analyseren en effectieve veranderstrategieën ontwikkelen, gericht op het stimuleren van gedragsverandering door inzicht in mindset, structuur, en drijfveren.

Mindsets veranderen voor langdurige gedragsverandering

Deze opleiding vergroot je psychologische expertise, gericht op effectief begeleiden van langdurige gedragsverandering door begrijpen en aanpassen van mindsets.

Deze verdiepingsopleiding is geschikt voor deelnemers die eindverantwoordelijkheid dragen voor interne casi (cultuur- of verandertrajecten binnen de organisatie) en/of externe casi (gericht op burgers, consumenten). 

We relateren de behandelde onderwerpen telkens aan ervaringen uit jouw werkveld, waarbij het niet verplicht (maar zeker wel mogelijk) is om ééncasus mee te brengen waaraan je gedurende de hele opleiding werkt. Ook zonder een specifieke casus ben je van harte welkom om deel te nemen.

De opleiding levert diepgaand inzicht in mindsets en hun invloed op gedrag, strategische vaardigheden voor het opzetten van verandertrajecten, en praktische ervaring met het toepassen van het Change Mindset Model voor duurzame gedragsverandering. Je ontwikkelt expertise in het analyseren van gedrag en het ontwerpen van effectieve veranderstrategieën, versterkt door intervisie en real-life casestudies.

Specialisatieopleidingen

Gedragsverandering in communicatie & marketing

In deze driedaagse opleiding leer je gedragskennis integreren in je communicatie- en marketingcampagnes om je doelgroep effectiever te bereiken.

Professionals die zich bezighouden met:

 • communicatie & strategie;
 • marketing;
 • campagnes
 • reclame
 • copywriting

Tijdens de opleiding koppel je de theorie steeds actief terug naar jouw werkpraktijk. Zo heb je na de driedaagse, naast inspiratie en kennis, ook direct handvatten om met gedragsverandering aan de slag te gaan. Aan het einde van de opleiding ben je in staat om een strategie te ontwikkelen waarmee je jouw communicatie- of marketinguitingen kunt verbeteren en gericht kunt inzetten op gedragsverandering.

Grip op Gezondheidsgedrag

Een driedaagse opleiding die je leert gezondheidsgedrag effectief te beïnvloeden, met persoonlijke begeleiding en praktische tools.

Ideaal voor professionals of trainers, bijvoorbeeld in de zorg of bij de overheid gericht op gezondheidsbevordering, preventie, en leefomgeving.

 • Gezondheidsbevordering;
 • Gezondheidspreventie;
 • Gezondheidsverschillen verkleinen;
 • Gezondheidsvaardigheden vergroten;
 • Het stimuleren van een gezonde leefomgeving.

Na de opleiding Grip op Gezondheidsgedrag:

Begrijp je gezondheidsgedrag en drijfveren. Pas je beïnvloedingstechnieken effectief toe om gezondheidsgedrag te veranderen. Na de opleiding mag je je als specialist in gezondheidsgedrag profileren.

Summer school

Introductie in gedragsverandering

Tijdens onze Summer School leer je over de psychologie van verandering, de drijfveren van menselijk gedrag, en strategieën om dit te beïnvloeden.

Je wil meer leren over hoe menselijk gedrag ontstaat en meer grip krijgen op hoe je gedrag kan veranderen. Het maakt daarbij niet uit of je in de commerciële sector of non-profit (overheid) werkt, of als ZZP’er.

Naast je te verdiepen in wetenschappelijke theorie wil je het geleerde ook ervaren. Je gelooft dat de juiste sfeer en een veilige setting hierbij cruciaal zijn.

Na de tweedaagse editie van onze Summer School heb je waardevolle inzichten en vaardigheden opgedaan over menselijk gedrag en de beïnvloeding ervan. Je hebt geleerd hoe gedrag ontstaat, met inzicht in de onderliggende drijfveren, de invloed van biologie, denkwijzen en de omgeving. De Behavioral Quick Scan-methodiek stelt je in staat snel de factoren te identificeren die een rol spelen in specifieke vraagstukken, waardoor je gericht gedrag kunt aanpassen. Daarnaast heb je verschillende Behavioral Strategies geleerd om een effectieve gedragsstrategie te ontwikkelen. Bovendien heb je twee inspirerende dagen beleefd op een creatieve locatie en heb je de kans gehad om connecties te leggen met gelijkgestemden op het gebied van gedragsverandering.

Waarom een opleiding over gedragsverandering?

Ben je benieuwd naar de meerwaarde van een opleiding over Gedragsverandering?
Lees hier over de toegevoegde waarde voor jouw werkpraktijk.

Gedragsverandering in beeld

Opleidingsadvies nodig?

Neem contact op met Anne voor al je vragen!