Tweedaagse gedragsverandering

In de tweedaagse Gedragsverandering nemen Behavior Change Academy en Hogeschool Arnhem Nijmegen je mee in de wereld van gedragsverandering.

Merkt u ook dat het lastig is om mensen in beweging te krijgen?

Verandering vraagt om meer dan bewustwording, het creëren van sense-of-urgency of het aanleren van nieuwe vaardigheden. Vanuit de gedragswetenschappen is veel bekend over menselijk gedrag, menselijke drijfveren en hoe de mens omgaat met veranderingen. Met de juiste kennis van de onbewuste en bewuste processen in ons brein kan je gedrag langdurig veranderen.

Steeds meer mensen en organisaties zien de mogelijkheden hiervan, hierdoor winnen de thema’s gedragsverandering en nudging in Nederland snel aan populariteit. Het zijn boeiende onderwerpen, maar wat houden ze nu precies in? Wat kan je er in de praktijk nu echt mee en wat levert het op als vanuit een gedragsmatige aanpak werkt?

Programma

In de tweedaagse Gedragsverandering nemen Behavior Change Academy en Hogeschool Arnhem Nijmegen je mee in de wereld van gedragsverandering. De nadruk ligt op (on)bewuste processen en technieken om menselijk gedrag te veranderen. De tweedaagse bevat de volgende onderdelen:

  • Introductie in gedragsverandering;
  • In kaart brengen van menselijke motivaties en weerstanden, en aansluitende beïnvloedingstechnieken en nudges;
  • Toepassen van technieken en nudges in de praktijk aan de hand van het Behavior Change model
  • De tweedaagse opleiding Gedragsverandering heeft een goede balans tussen theorie en praktijk, en biedt handvaten om gedragsverandering direct in de praktijk toe te passen

Voor wie?
Ben jij nieuwsgierig naar hoe inzichten uit de gedragspsychologie je kunnen helpen bij het
blijvend in beweging krijgen van mensen? Dan is deze tweedaagse Gedragsverandering iets
voor jou!

Wat levert het je op?

  • Inspiratie over de toepassingen van gedragsverandering binnen jouw werk
  • Dieper inzicht in menselijk functioneren, gedrag en drijfveren
  • Vaardigheden om direct met gedragsverandering aan de slag te gaan

Niveau
HBO

Kosten
€ 1470,-

Data
Lichting 1: 12 en 13 februari 2019
Lichting 2: 4 maart en 25 maart 2019

Onze docenten

Dr. Matthijs van Leeuwen

Universitair docent gedragsbeïnvloeding, coördinator Master Gedragsverandering en Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar en auteur van Hidden Persuasion.

Prof. dr. Rick van Baaren

Hoogleraar Gedrag & Maatschappij, ondernemer in gedragsverandering en internationaal erkend expert in (onbewuste) beïnvloeding.

Drs. Anouk Visser

Gedragswetenschapper bij Behavior Change Group en docent & mentor bij de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar. Anouk is gespecialiseerd in het opleiden van professionals op het gebied van gedragsverandering en gedragspsychologie.

Drs. José Cuperus

Hoofddocent bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Opleidingscoördinator van de Masteropleiding Sport- en Beweeginnovatie. Expertisegebieden; gedragsverandering, leiderschap en sociale innovatie. Daarnaast als zelfstandig ondernemer betrokken bij gedragsveranderingstrajecten in diverse organisaties.

Deze tweedaagse cursus wordt aangeboden in samenwerking met