Incompany opleiding

De incompany opleiding is gebaseerd op de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar, die we ontwikkelden in samenwerking met de Radboud Universiteit. Gedurende zes dagen nemen we deelnemers mee in de wetenschap achter gedragsverandering en leren we hen stap voor stap om gedrag effectief te veranderen. In tegenstelling tot de postacademische opleiding volg je de incompany opleiding tot Gedragsveranderaar binnen je eigen organisatie, met je eigen collega’s.

Om nieuwe kennis tot je te nemen is het cruciaal dat je niet alleen passief luistert, maar de kennis ook toepast in de praktijk. Daarom is onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar een combinatie van:

  • Kennis: leren over fundamentele drijfveren en basisprocessen van de mens en bewezen effectieve gedragsveranderingstechnieken.
  • Kunde: vaardigheden opdoen om gedrag systematisch te veranderen.


Ons wetenschappelijk gefundeerde Behavior Change Model (BCM) is het uitgangspunt. Tijdens de opleiding gaan de deelnemers in groepen (van 2 tot 4 personen) aan de slag met gedragsvraagstukken die spelen binnen de organisatie.

Praktische informatie

Wat levert het op?
Deelnemers hebben dieper inzicht in barrières en drijfveren achter menselijk gedrag en hebben een werkwijze aangeleerd om gedrag effectief te veranderen;

  • Deelnemers hebben de beschikking over praktische tools om gedragsverandering consequent toe te (blijven) passen (zoals een werkboek met voorbeelden, een theoretisch model en een overzicht van mogelijke drijfveren, weerstanden, reacties en bijbehorende gedragsveranderingstechnieken);
  • Deelnemers leggen een goede basis voor het oplossen van meerdere gedragsvraagstukken binnen de organisatie, door praktijkcasussen mee te nemen in de opleiding;
  • Deelnemers ontvangen een certificaat voor deelname aan de incompany opleiding tot Gedragsveranderaar.


We maken de opleiding op maat

De incompany opleiding tot Gedragsveranderaar volgt in de basis de inhoudelijke opbouw van onze Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar. We passen de leerlijn en lengte van de opleiding waar nodig aan op de specifieke leerbehoeftes van de organisatie. Dit doen we met op maat gesneden, modulaire aanpassingen aan de leerlijn.

Begeleiding bij de casussen
Het toepassen van gedragsverandering is complex en vereist veel oefening. Om de deelnemers daarbij te helpen, bieden onze gedragsexperts begeleiding tijdens en tussen de verschillende lesdagen. Deze begeleiding is een belangrijk onderdeel van onze opleiding.

Hoe onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar andere organisaties verder hielp
Bekijk hier een korte video over onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar bij Interpolis, waarin deelnemers vertellen over hun ervaringen.

Voor wie?
Voor organisaties die graag stappen willen zetten met de toepassing van gedragsverandering binnen hun organisatie.

Waarom een opleiding
Ben je benieuwd naar de meerwaarde van een opleiding over Gedragsverandering? Lees hier over de toegevoegde waarde voor jouw werkpraktijk.

Veelgestelde vragen

Wat is het opleidingsniveau van de opleidingen van Behavior Change Academy?

Voor bijna al onze opleidingen wordt minimaal een hbo-diploma vereist. Alleen voor onze Tweedaagse cursus gedragsverandering wordt deze harde eis niet gesteld. Hierbij vragen we minimaal een opleidingsniveau van MBO-4.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan zelfstudie?

Na iedere lesdag ga je aan de slag met je eigen casus en het lezen van literatuur. We rekenen 10 tot 12 uur per lesdag die je zal besteden aan zelfstudie.

Moet ik een casus hebben vanuit mijn werkpraktijk als ik aan de opleiding begin?

Nee, dat hoeft niet. We raden het wel aan om het te doen, omdat je dan vanaf de eerste lesdag de kennis die je opdoet direct kunt toepassen in de werkpraktijk. 

Wat moet ik doen als ik afwezig ben op een lesdag?

We nemen de lesdagen altijd op, dus je kunt de lesdag op je gemak terugkijken. Er zijn enkele lesdagen die je moeilijker kunt missen, omdat er op die dagen iets meer interactie is. Overleg met de opleidingscoördinator welke dagen je eventueel zou missen.

Wat is de start- en eindtijd van de lesdagen?

De lesdagen starten om 10:00 uur en eindigen om 16:30 uur. Daarna is er een optionele borrel waar je eigenlijk wel bij wil zijn 😉

Wat krijg ik als ik de opleiding heb afgerond?

Je krijgt na afronding een certificaat. Hoewel dit iets anders is als een diploma, is het wel in veel gevallen een bewijs dat je genoeg basiskennis hebt om bijvoorbeeld te solliciteren op een vacature als gedragsveranderaar.

Is het mogelijk om de factuur in termijnen te betalen?

Ja, het is mogelijk om de factuur in 2 termijnen te betalen. 

Persoonlijk advies

Wil je weten of onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar bij de leerbehoeftes van jouw organisatie past? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We denken graag met je mee!
Grip op Gezondheidsgedrag

Grip op Gezondheidsgedrag

20180922-Gedragsverandering-Nijmegen-42-162-1-2-1.jpg

Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar

tweedaagse-cursus

Tweedaagse inspiratie cursus