Incompany opleiding

De incompany opleiding is gebaseerd op de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar, die we ontwikkelden in samenwerking met de Radboud Universiteit. Gedurende zes dagen nemen we deelnemers mee in de wetenschap achter gedragsverandering en leren we hen stap voor stap om gedrag effectief te veranderen. In tegenstelling tot de postacademische opleiding volg je de incompany opleiding tot Gedragsveranderaar binnen je eigen organisatie, met je eigen collega’s.

Om nieuwe kennis tot je te nemen is het cruciaal dat je niet alleen passief luistert, maar de kennis ook toepast in de praktijk. Daarom is onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar een combinatie van:

  • Kennis: leren over fundamentele drijfveren en basisprocessen van de mens en bewezen effectieve gedragsveranderingstechnieken.
  • Kunde: vaardigheden opdoen om gedrag systematisch te veranderen.


Ons wetenschappelijk gefundeerde Behavior Change Model (BCM) is het uitgangspunt. Tijdens de opleiding gaan de deelnemers in groepen (van 2 tot 4 personen) aan de slag met gedragsvraagstukken die spelen binnen de organisatie.

Praktische informatie

Wat levert het op?
Deelnemers hebben dieper inzicht in barrières en drijfveren achter menselijk gedrag en hebben een werkwijze aangeleerd om gedrag effectief te veranderen;

  • Deelnemers hebben de beschikking over praktische tools om gedragsverandering consequent toe te (blijven) passen (zoals een werkboek met voorbeelden, een theoretisch model en een overzicht van mogelijke drijfveren, weerstanden, reacties en bijbehorende gedragsveranderingstechnieken);
  • Deelnemers leggen een goede basis voor het oplossen van meerdere gedragsvraagstukken binnen de organisatie, door praktijkcasussen mee te nemen in de opleiding;
  • Deelnemers ontvangen een certificaat voor deelname aan de incompany opleiding tot Gedragsveranderaar.


We maken de opleiding op maat

De incompany opleiding tot Gedragsveranderaar volgt in de basis de inhoudelijke opbouw van onze Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar. We passen de leerlijn en lengte van de opleiding waar nodig aan op de specifieke leerbehoeftes van de organisatie. Dit doen we met op maat gesneden, modulaire aanpassingen aan de leerlijn.

Begeleiding bij de casussen
Het toepassen van gedragsverandering is complex en vereist veel oefening. Om de deelnemers daarbij te helpen, bieden onze gedragsexperts begeleiding tijdens en tussen de verschillende lesdagen. Deze begeleiding is een belangrijk onderdeel van onze opleiding.

Hoe onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar andere organisaties verder hielp
Bekijk hier een korte video over onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar bij Interpolis, waarin deelnemers vertellen over hun ervaringen.

Voor wie?
Voor organisaties die graag stappen willen zetten met de toepassing van gedragsverandering binnen hun organisatie.

Waarom een opleiding
Ben je benieuwd naar de meerwaarde van een opleiding over Gedragsverandering? Lees hier over de toegevoegde waarde voor jouw werkpraktijk.

Persoonlijk advies

Wil je weten of onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar bij de leerbehoeftes van jouw organisatie past? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We denken graag met je mee!
Grip op Gezondheidsgedrag

Grip op Gezondheidsgedrag

20180922-Gedragsverandering-Nijmegen-42-162-1-2-1.jpg

Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar

tweedaagse-cursus

Tweedaagse inspiratie cursus