Over Behavior Change Academy

We nemen professionals mee in de state-of-art van de gedragswetenschappen en helpen hen deze kennis toe te passen bij hun eigen casuïstiek.

 

Vanuit de wetenschap rond gedragsverandering is veel bekend over menselijk gedrag, menselijke drijfveren en hoe de mens omgaat met veranderingen. Met de juiste kennis hierover kan je gedrag langdurig veranderen. Steeds meer organisaties beseffen dat ze kansen laten liggen als ze niet meer met gedragsverandering (gaan) doen, maar weten niet hoe ze die kennis het beste in huis kunnen halen.

Wij zijn ervan overtuigd dat er nog een wereld te winnen is voor organisaties wanneer zij de beschikbare kennis en expertise over menselijk gedrag en gedragsverandering succesvol weten te integreren in hun organisatie.

Daarom zetten we ons elke dag in om professionals en organisaties op te leiden in de Behavior Change Academy.

 

Onze werkwijze

Binnen onze opleidingen gebruiken we ons wetenschappelijk gefundeerde Behavior Change Model als leidraad. Aan de hand van dit model leren wij professionals hoe zij gedrag op een effectieve, wetenschappelijk verantwoorde manier kunnen veranderen.

“Met de introductie van het Behavior Change Model vielen de puzzelstukjes van theorie en praktijk op hun plek” – Alumnus

 

 

Onze docenten

Prof. dr. Rick van Baaren

Hoogleraar Gedrag & Maatschappij, ondernemer in gedragsverandering en internationaal erkend expert in (onbewuste) beïnvloeding.

Hoogleraar Gedrag & Maatschappij, ondernemer in gedragsverandering en internationaal erkend expert in (onbewuste) beïnvloeding. Rick heeft gedragsverandering op de kaart gezet in Nederland en is er mede schuldig aan dat mensen er volop enthousiast en in groten getale mee aan de slag zijn gegaan. Hij is een echte kwartiermaker en ziet eerder waar het veld heen gaat/moet dan een ander.

Dr. Matthijs van Leeuwen

Universitair docent gedragsbeïnvloeding, coördinator masteropleiding Gedragsverandering en auteur van Hidden Persuasion

Matthijs is de coördinator van de 1ste Masteropleiding ter wereld op het gebied van gedragsverandering en tevens hoofddocent van de eerste postacademische opleiding tot gedragsveranderaar. Hij is een docent in hart en nieren: meedogenloos op kwaliteit en objectiviteit, maar altijd met oog voor de praktijktoepassing. Daarnaast is hij een zeer goed gewaardeerde spreker.

Prof. dr. Ap Dijksterhuis

Hoogleraar, ondernemer, spreker en schrijver

Ap is wetenschapper en denker en een van de meest invloedrijke psychologen van Nederland. Hij maakt graag urenlange wandelingen waarbij hij nadenkt over de diepere drijfveren van menselijk gedrag. Hij doceert en inspireert, geeft lezingen en schrijft. Van zijn boeken, waaronder Het slimme onbewuste en Op naar geluk, zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht.

Dr. Reint Jan Renes

Gastdocent - Lector Crossmediale Communicatie in het Publieke domein - Universitair hoofddocent bij de leerstoelgroep Strategische Communicatie

Reint Jan schreef samen met Sander Hermsen het Draaiboek gedragsverandering: De psychologie van beïnvloeding begrijpen en gebruiken (inmiddels 6e druk). Het vakblad Communicatie zette hem dit jaar op plek 2 in de top 25 lijst van meest inspirerende communicatieprofs in Nederland. Daarnaast was hij in 2015 één van de drie finalisten voor de titel Communicatieman/vrouw van het jaar.

Drs. Johnny Buivenga

Gedragspsycholoog - Praktijkdocent

Johnny is gedragspsycholoog met ruime ervaring in (maatschappelijke) gedragsveranderingsprojecten en docent van de post-master Psychologie van Organisatieverandering.

Drs. Tanneke Meijers

Gedragspsycholoog - Opleidingscoördinator

Tanneke is de opleidingscoördinator van de Postacademische Opleiding tot Gedragsveranderaar en daarnaast een gedragspsycholoog met passie voor ondernemerschap. Met haar energie en oog voor praktijk brengt Tanneke mensen in beweging.

Drs. Gert Slob

Gedragspsycholoog - Praktijkdocent

Gert is gedragswetenschapper en spreker bij Behavior Change Group. Ook is hij docent en mentor bij Behavior Change Academy. Hij heeft veel ervaring met organisatieverandering en de implementatie van nieuwe strategieën in de praktijk.

Lidmaatschappen

Behavior Change Academy is aangesloten bij de belangrijkste brancheorganisaties.

In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs Register voor Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

 

De NRTO is dé overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO heeft een belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden in Nederland. De NRTO is een vanzelfsprekende gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media. Behavior Change Academy conformeert zich aan de gedragscode van NRTO en is in het bezit van het NRTO keurmerk voor kwaliteit en professionaliteit.

 

NIMA Register Marketeers, Qualified Lecturers, Senior Marketing Professionals, Senior Digital Professionals en Senior Communication Professionals worden geacht jaarlijks PE-punten te behalen om daarmee aan te tonen dat zij werken aan hun persoonlijke ontwikkeling binnen het commerciële domein. Het behalen van deze punten is voorwaarde om de titel te mogen blijven gebruiken. NIMA organiseert zelf ongeveer 130 events per jaar waarmee deze gecertificeerden punten kunnen halen, maar stelt via gedegen accreditatie ook externe organisatoren in de gelegenheid deze punten aan te bieden. De Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar voldoet aan de gestelde voorwaarden voor PE-accreditatie door NIMA.