Over Behavior Change Academy

Behavior Change Academy is hét opleidingsinstituut op het gebied van gedragsverandering in Nederland. We leren professionals en organisaties hoe ze gedrag op effectieve en wetenschappelijke wijze kunnen veranderen, zowel op theoretisch als methodologisch niveau. De focus ligt op de implementatie van deze kennis en skills op de werkvloer: hoe creëer je draagvlak voor verandering en hoe borg je inzichten uit de opleiding in de dagelijkse praktijk?

Wij geloven dat gedragsverandering een krachtig middel is voor vooruitgang en daarom willen we fundamentele, wetenschappelijke inzichten uit de gedragspsychologie toepasbaar maken voor de praktijk. Op deze manier verkleinen we de kloof tussen de universiteit en de praktijk en is het voor iedereen mogelijk om kennis over gedragsverandering toe te passen in zijn of haar werkpraktijk. Je leert via ons eigen ontwikkelde Behavior Change Model gedrag analyseren en je doelgroep écht te begrijpen, om zo tot een duurzame verandering te komen.

Ontstaan van Behavior Change Academy

Behavior Change Academy is opgericht door prof. dr. Rick van Baaren en dr. Mattheis van Leeuwen. Prof. dr. Rick van Baaren is hoogleraar Gedrag & Maatschappij aan de Radboud Universiteit en heeft gedragsverandering op de kaart gezet in Nederland, onder andere door de eerste master in gedragsverandering ter wereld op te richten. Dr. Mattheis van Leeuwen is universitair docent en is samen met Rick van Baaren ook een van de hoofddocenten van onder andere de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar.

Het team van Behavior Change Academy bestaat uit ervaren en gediplomeerde gedragspsychologen die naast wetenschappelijke kennis en didactische vaardigheden ook jaren ervaring hebben in de praktijk, op uiteenlopende thema’s. Door de nauwe band met de Radboud Universiteit is Behavior Change Academy altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gedragswetenschappen.

Verder bestaat het team van Behavior Change Academy uit ervaren en gediplomeerde gedragspsychologen, die de art and science van gedragsverandering beheersen. Door de nauwe band met de Radboud Universiteit is Behavior Change Academy altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gedragswetenschappen

Behavior Change Academy is onderdeel van Behavior Change Group

Behavior Change Group helpt organisaties om zelfredzaam te worden op het gebied van gedragsverandering. Haar aanpak heeft drie belangrijke pijlers: inspireren, opleiden en hulp bieden bij het toepassen van gedragsverandering in de praktijk. Meer weten over de diensten van Behavior Change Group?

Behavior Change Foundation

Behavior Change Academy investeert een deel van haar rendement in de Behavior Change Foundation. Met deze foundation zetten wij onze expertise op het gebied van gedragsverandering in om kleine stichtingen te ondersteunen bij het opzetten van effectieve campagnes in ontwikkelingslanden.

Ga naar: