Bedankt!

Je was aanwezig bij een inspiratie-webinar van Behavior Change Academy. Leuk dat je erbij was! Op deze pagina kan je de webinar terugkijken. Daaronder geven we je meer tips om verder met gedragsverandering aan de slag te gaan. Veel kijk- en leesplezier!

Vond je dit interessant en wil je zelf aan de slag als Gedragsveranderaar?

In onze postacademische opleiding leiden we professionals op tot Gedragsveranderaar. We laten ze zien hoe ze inzicht krijgen in de drijfveren van hun doelgroep en hoe ze deze inzichten omzetten in effectieve gedragsverandering.

Vraag onze brochure aan voor meer informatie.

Postacademische opleiding
tot Gedragsveranderaar

In de Postacademische opleiding leiden we professionals binnen acht maanden op tot gedragsexpert.

Incompany
opleiding

Met onze incompany opleidingstrajecten leiden we een groep professionals binnen een organisatie samen op tot gedragsexpert.

Tweedaagse
inspiratie cursus​

In de tweedaagse cursus geven we professionals een inspirerende introductie in de wereld van gedragsverandering.

Alumnus over de postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar

Nick van Gaalen
Senior adviseur campagnes en gedragsverandering, Dienst Publiek en Communicatie

In de praktijk was ik al een aantal jaar bezig met de toepassing van gedragskennis in communicatie. Om me verder te specialiseren, vond ik dat ik meer verdiepende kennis van theorie nodig had. Trainingen over gedragsverandering zijn echter vaak kort en basaal. De opleiding tot Gedragsveranderaar is intensief en gaat de diepte in. Mijn casus ging over vaccineren: hoe stimuleer je dat jonge ouders hun baby laten inenten? Een CASI-traject combineerde ik met de BCM-methodiek uit de opleiding, en dit leidde tot een gefundeerd advies met bouwstenen voor een communicatiestrategie en concrete voorstellen voor interventies.

Blogs

Meer leren over gedragsverandering? Bekijk onderstaande blogs en links voor meer insights en tips!

Meer over weerstanden?

De wetenschap achter de wondere kunst van het overtuigen: weerstand erkennen.

Meer over het nut van gedragsverandering?

Prof. Ap Dijksterhuis over het nut van gedragsverandering: “Elk probleem waar we mee kampen kan minimaal deels teruggebracht worden tot een gedragsprobleem.

Meer over nudging?

Wil jij ook verder gaan met nudging? 4 tips om gedrag langdurig te veranderen.

Boekentips

Het slimme onbewuste 
Auteur: Ap Dijksterhuis
Dit boek geeft een gevatte beschrijving van hoe mensen denken! Aan de hand van mooie voorbeelden wordt uitgelegd hoe we tot beslissingen komen en wat de rol van ons onderbewustzijn en bewuste denken daarin is.

Hidden persuasion
Auteurs: Rick van Baaren, Mattheis van Leeuwen, Marc Andrews
Ben jij benieuwd hoe gedragsverandering-stechnieken worden gebruikt in reclames? In dit boek worden overtuigende reclames tentoongesteld en geanalyseerd aan de hand van 33 effectieve beinvloedingstechnieken.

Invloed
Auteur: Robert B. Cialdini
Robert Cialdini is de grondlegger van gedragsverandering en zijn boek is veruit het meest gelezen boek over overtuigingstechnieken. En dat is niet zonder reden, het is een boek dat uitlegt waarom deze technieken werken, geïllustreerd met sprekende voorbeelden en geschreven met humor.

The science of social influence
Auteurs: Anthony R. Pratkins
Als je echt de diepte in wilt gaan in de theorie rondom gedragsverandering dan is dit een aanrader! In dit boek worden niet alleen veel relevante theorieën uitgelegd maar het dient ook als een geweldig naslagwerk voor bewezen effectieve gedragsveranderings-technieken.

Lees hier meer over de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar