Case study: Alumnus Ton Peeters over de specialisatieopleiding Mobiliteit & Gedrag

1. Waarom ben je de opleiding Mobiliteit & Gedrag gaan volgen?

Ik hield mij in mijn werk als specialist verkeer al veel bezig met gedragsverandering. Voor mijn projecten was ik echter op zoek naar een wetenschappelijke onderbouwing.

2. Wat was echt de doorslaggevende factor om de opleiding bij ons te volgen?

Ik ben leergierig en ik vond het superleuk om me verder te verdiepen in gedragsverandering. Ik werd ook getriggerd door de praktische benadering van het Behavior Change Model (BCM).

3. Had je vooraf twijfels over het volgen van de opleiding?

Ik had geen twijfels vooraf. Ik wist zeker dat de opleiding zou aansluiten bij mijn werkzaamheden voor de gemeente Horst aan de Maas.

4. Met welke casus ben je aan de slag gegaan in de opleiding? Ben je hier na de opleiding verder mee aan de slag gegaan?

Ik ben aan de slag gegaan met een casus over verkeersveiligheid in een woonstraat. Na de opleiding heb ik dit project verder uitgewerkt en verdiept.

5. Wat heb je hiermee bereikt?

Ik heb nu inzicht in wat het BCM kan betekenen binnen een gedragsveranderingsproject. Tevens bracht het haarfijn in beeld wat er in eerdere pogingen fout was gegaan. Het was dus ook een waardevolle evaluatie van een eerdere situatie.

6. Over welke aspecten van de opleiding was je het meest tevreden? 

Ik vond met name de wijze van doceren erg prettig en laagdrempelig. Door de duopresentatie was de lesstof heel goed te volgen en te verwerken.

7. Waar heb je het meeste van geleerd?

Ik heb het meest geleerd van de gestructureerde werkwijze en het aantoonbaar maken van het succes van deze werkwijze.

8. Waarin onderscheidt Behavior Change Academy zich ten opzichte van andere opties/alternatieven?

Het BCM is erg volledig; in principe kun je hiermee geen zaken over het hoofd zien. Daarnaast zit er voldoende vrijheid ingebouwd om keuzes te maken, te anticiperen en maatwerk te verrichten.

9. Waarom zou iemand volgens jou deze opleiding moeten volgen?

Het is een super interessante opleiding omdat het over gedrag gaat en hiermee over mensen. Iedereen kan er iets mee, in welk vakgebied je ook werkt. De opleiding is van een hoog niveau en geeft je een geweldige duw in de rug om verdere stappen te zetten.

Meer weten over de specialisatieopleiding Mobiliteit & Gedrag? Lees hier meer en vraag de brochure aan. 

Opleidingsoverzicht

Verbreed je kennis met onze gespecialiseerde opleidingen in gedragsverandering. Bekijk het complete aanbod en vind de opleiding die bij jou past.

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van onze blogs, ontwikkelingen in gedragsverandering en nieuwe opleidingen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Maandelijks inspireren we je met effectief bewezen interventies, case studies over succesvolle projecten, praktische tips voor het werkveld en (nieuwe) wetenschappelijke kennis.

Je kunt je op elk moment weer afmelden. Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om. Bekijk ook onze privacyverklaring.