Wat is de toegevoegde waarde van een
opleiding over gedragsverandering?​

Gedragsverandering is het evidence-based doorgronden en veranderen van menselijk gedrag, gebaseerd op inzichten vanuit de gedragspsychologie.

Het vakgebied van gedragsverandering heeft de laatste jaren in rap tempo aan populariteit gewonnen. Dat is niet zo gek: gedrag is overal. En pas als je weet hoe gedrag tot stand komt, kun je het langdurig veranderen. Of je nou automobilisten de spits wilt laten mijden, inwoners van een gemeente wilt stimuleren tot duurzame maatregelen, een organisatieverandering wilt doorvoeren of een communicatiestrategie wilt opzetten: je zult mensen op de juiste manier in beweging moeten krijgen. Kennis over menselijk gedrag biedt cruciale inzichten om tot effectieve oplossingen te komen.

Steeds meer organisaties en professionals, zowel binnen het publieke als commerciële domein, willen dan ook leren over belangrijke menselijke drijfveren en weerstanden, en hoe je mensen op een wetenschappelijk gefundeerde manier tot het gewenste gedrag beweegt.

Whitepaper: Meerwaarde van Gedragsverandering
Wil jij meer weten over de meerwaarde van een opleiding over gedragsverandering? Of ben je benieuwd wat het een organisatie (financieel) oplevert om met gedragsverandering aan de slag te gaan? 

Download kosteloos het whitepaper ‘meerwaarde van gedragsverandering in de praktijk’!

Benieuwd naar ervaringsverhalen van onze alumni?
Kijk op onze nieuwspagina voor diverse casestudies over de toepassing van gedragsverandering binnen het publieke en commerciële domein.

Tamara Mom
De Volksbank

“Vanuit het Gedragslab bij de Volksbank werken we met al langer met de gedragsexperts van Behavior Change Group samen. Ik had al een aantal interventies samen met jullie mogen doen en was enthousiast. Een alternatief heb ik niet eens overwogen.”

Tessa Falke
Provincie Noord Holland

“Omdat het je echt verder helpt met niet alleen het snappen van menselijk gedrag, maar ook het leren hoe je van een vage, brede vraag naar een concrete analyse van gedrag komt en daarvoor een interventie kunt ontwerpen.”

Kitty van Wijk
Voedingscentrum

“Als iemand op zoek is naar een gedegen theoretische basis zonder psychologie te studeren en naar handvatten voor gedragsverandering, dan biedt deze opleiding dat. Ook biedt deze opleiding een potentieel netwerk van gedragsveranderaars, wat leuk en interessant is.”