Case study: Sasja Schermer over de tweedaagse inspiratiecursus Gedragsverandering

In juni start lichting 3 van de Tweedaagse Inspiratiecursus. Hoe hebben onze alumni deze opleiding ervaren? We geven alumnus Sasja Schermer, communicatieadviseur en woordvoerder bij de Gemeente Hilversum het woord.

1. Waarom heb je destijds voor de cursus gedragsverandering gekozen?

Sinds een jaar houd ik mij veel met energietransitie bezig. Aangezien ik geloof dat de essentie van energietransitie ligt in gedrag en gedragsverandering van mensen, besloot ik mij met deze tweedaagse inspiratiecursus in gedragsverandering te verdiepen.

2. Hoe heb je de cursus gedragsverandering over het algemeen ervaren?

Ik heb de cursus gedragsverandering ervaren als twee leuke en inspirerende dagen, met een mooie groep mensen.

3. Welk vraagstuk vanuit je eigen werkpraktijk nam jij mee naar de cursus? Als je geen specifiek vraagstuk of casus had: Wat wilde je graag leren tijdens deze cursus?

Ik heb mij met het energietransitie vraagstuk beziggehouden.

4. Heeft de cursus gedragsverandering jouw verwachtingen waargemaakt? Waarom wel of niet?

Ja, deze cursus heeft mijn verwachtingen waargemaakt! De thema’s waarover ik vragen had zijn aan de orde gekomen. Ik had nog wel meer willen lezen over de besproken thema’s.

5. In welk opzicht heeft de cursus gedragsverandering bijgedragen aan de ontwikkeling van jou als professional? Hoe kun je de gedragskennis toepassen in jouw werk?

Als communicatieadviseur doe ik veel op het gebied van participatie. Kennis van gedrag en gedragsverandering worden dan ook meer en meer een essentieel onderdeel binnen mijn vakgebied. Ik merk dat deze cursus heeft bijgedragen aan verbreding en verdieping van mij als professional en dat ik de opgedane kennis nu binnen allerlei projecten kan toepassen. Momenteel ben ik voornamelijk bezig met de rol van bewoners in de energietransitie. Ik focus hierbij op vraagstukken als: Hoe zet je bewoners aan om energie te besparen en om hun woningen aardgasvrij te maken? Daarnaast zet ik de opgedane kennis in binnen interne projecten op het gebied van duurzaamheid.

6. Ben je tevreden over de kwaliteit van de docenten? Waarom?

Ik ben zeker tevreden over de kwaliteit van de docenten. Ze kunnen inspirerend vertellen en hebben gevoel voor humor. Daarnaast wisselen ze elkaar goed af en is er een mooie interactie tussen hen. Dit alles maakt dat de tijd voorbijvliegt!

7. Zou jij de cursus gedragsverandering aanbevelen aan anderen? Waarom?

Jazeker, om alles wat ik zojuist benoemd heb, én om het feit dat deze gedragskennis binnen veel verschillende vakgebieden en vraagstukken van toegevoegde waarde is.

8. Welke tips heb je voor de mensen die momenteel twijfelen of ze de cursus gedragsverandering willen gaan volgen?

Gewoon doen en niet twijfelen.

9. Waarin onderscheidt deze cursus zich van andere cursussen?

Ik heb weinig ervaring met andere cursussen op dit gebied. Wel heb ik gemerkt dat kundige en inspirerende docenten voor een heel groot deel hebben bijgedragen aan het succes van deze cursus. Net als de goede afwisseling en interactie tussen hen.

Meer weten over de Tweedaagse inspiratiecursus Gedragsverandering? Lees hier meer en vraag de brochure aan. 

Opleidingsoverzicht

Verbreed je kennis met onze gespecialiseerde opleidingen in gedragsverandering. Bekijk het complete aanbod en vind de opleiding die bij jou past.

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van onze blogs, ontwikkelingen in gedragsverandering en nieuwe opleidingen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Maandelijks inspireren we je met effectief bewezen interventies, case studies over succesvolle projecten, praktische tips voor het werkveld en (nieuwe) wetenschappelijke kennis.

Je kunt je op elk moment weer afmelden. Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om. Bekijk ook onze privacyverklaring.