Case study: Alumnus Nina Rigtering over de Incompany Opleiding tot Gedragsveranderaar

Nina Rigtering volgde de Incompany training van de Behavior Change Academy bij Interpolis. Nina vindt het belangrijk dat het verzekeringsproces voor de klant zo soepel mogelijk verloopt. Kennis van gedrag is hiervoor cruciaal. Dat weet Nina ook.

1. Waarom heb jij je ingeschreven voor de Incompany training bij Interpolis?

Ik ben enorm geïnteresseerd in gedrag en gedragsverandering. Ik heb er dagelijks mee te maken. Verzekeringen zijn voor onze klanten vaak een noodzakelijk kwaad of een ver-van-je-bed-show. Mensen hebben geen zin om er iets mee te doen. Hoe verander je nu zoiets? Mijn interesse in gedragsverandering is ontstaan tijdens een gedragsonderzoek dat wij eerder uitvoerden met Dijksterhuis & van Baaren. We onderzochten waarom eindconsumenten wel of geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Het onderzoek was uitermate waardevol voor ons en heeft ons op weg geholpen. Dat de Behavior Change Group nu ook interne trainingen aanbiedt, is geweldig!

2. Hoe ervaar je de trainingen?

De trainingen zijn erg interessant! Ik houd van de materie. Elke keer leer ik weer iets nieuws. Tijdens de trainingen is er veel ruimte voor je eigen gedachten en invullingen. Je werkt in kleine groepjes en bent ook veel  in gesprek met collega’s die andere aandachtsgebieden hebben. Het is leuk en leerzaam om eens vanuit een ander perspectief  naar een onderwerp te kijken. Je leert je collega’s en je bedrijf beter kennen. Ik geniet echt van die ochtenden. Het voelt niet alsof ik dan met werk bezig ben.

3. Over welke aspecten van de training ben je het meest tevreden?

Naast dat ik de inhoud ontzettend boeiend vind, ben ik ook erg tevreden over de aanvullende voorzieningen, zoals leermaterialen en een tool waarmee we concreet een casus kunnen uitwerken. Met deze voorzieningen kunnen we ook na de Incompany training verder met gedrag, en weten we hoe we de opgedane kennis makkelijker kunnen toepassen in de praktijk..

4. Wat heeft de training jou opgeleverd?

Door de Incompany training zijn we in staat om zelfstandig met een gedragsbril naar onze producten en onze klanten te kijken. We kunnen nu zelf een gedragsonderzoek doorlopen en we kregen handvatten om de opgedane kennis in te zetten in de praktijk.

5. Over welke aspecten van de opleiding was je het meest tevreden en heb je het meest van geleerd? 

Een training gedragswetenschappen/gedragsveranderaar biedt je een heel ander perspectief. Het is waardevol om te redeneren vanuit de beweegredenen en motieven van de doelgroep die je wilt bereiken en beïnvloeden. En de leukste learning van het traject is dat impact iets anders is dan effect. Effect is eigenlijk veel belangrijker dan impact. Ga daar maar eens over nadenken!

Wil je weten of onze incompany opleiding tot Gedragsveranderaar ook bij de leerbehoeftes van jouw organisatie past? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Dané. (dane@gedragsverandering.nl) Ze denkt graag met je mee!

Opleidingsoverzicht

Verbreed je kennis met onze gespecialiseerde opleidingen in gedragsverandering. Bekijk het complete aanbod en vind de opleiding die bij jou past.

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van onze blogs, ontwikkelingen in gedragsverandering en nieuwe opleidingen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Maandelijks inspireren we je met effectief bewezen interventies, case studies over succesvolle projecten, praktische tips voor het werkveld en (nieuwe) wetenschappelijke kennis.

Je kunt je op elk moment weer afmelden. Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om. Bekijk ook onze privacyverklaring.