Case study: Alumnus Kimberly over de tweedaagse inspiratiecursus Gedragsverandering

In juni start lichting 3 van de Tweedaagse Inspiratiecursus. Hoe hebben onze alumni deze opleiding ervaren? We geven alumnus Kimberly Hulleman, Beleidsmedewerker gezonde leefomgeving, het woord. Kimberly is werkzaam bij Provincie Overijssel.

1. Waarom heb je destijds voor de cursus gedragsverandering gekozen?

Ik heb mij voor deze cursus aangemeld om mijn kennis over gedragsverandering uit te breiden en op te frissen. Daarnaast was ik op zoek naar concrete handvatten voor de toepassing van gedragsverandering in mijn dagelijks werk.

2. Hoe heb je de cursus gedragsverandering over het algemeen ervaren?

Ik heb deze cursus positief ervaren.

3. Welk vraagstuk vanuit je eigen werkpraktijk nam jij mee naar de cursus? Als je geen specifiek vraagstuk of casus had: Wat wilde je graag leren tijdens deze cursus?

In een groepje deelnemers hebben we gewerkt aan de volgende praktijkcasus: ‘Hoe kunnen we mensen motiveren mee te (blijven) doen aan de energietransitie door hun huis te verduurzamen?

4. Heeft de cursus gedragsverandering jouw verwachtingen waargemaakt? Waarom wel of niet?

De cursus heeft mijn verwachting grotendeels waargemaakt. Zoals verwacht was dit een nuttige cursus met veel handige, goed toepasbare technieken voor (de dagelijkse praktijk van) mijn werk. De casus die ik had meegenomen was helaas niet te behandelen omdat deze vooral ging over het behouden van gedrag, wat niet behandeld wordt in deze cursus.

5. In welk opzicht heeft de cursus gedragsverandering bijgedragen aan de ontwikkeling van jou als professional? Hoe kun je de gedragskennis toepassen in jouw werk?

Deze cursus heeft op meerdere terreinen bijgedragen aan de ontwikkeling van mij als professional. Bijvoorbeeld in de communicatie richting mijn collega’s. Ik heb geleerd hoe ik collega’s kan aanzetten tot bepaald (gewenst) gedrag: hoe motiveer ik hen om naar een bijeenkomst te komen? Daarnaast weet ik hoe ik bij inwoners bepaald positief gedrag kan stimuleren en aanwakkeren, wat erg belangrijk is binnen mijn werk. Het feit dat de geleerde technieken van deze cursus goed toepasbaar zijn, zowel bij kleinschalige als bij grote projecten, heeft hier zeker aan bijgedragen.

6. Ben je tevreden over de kwaliteit van de docenten? Waarom?

Ja, ik ben tevreden over de kwaliteit van de docenten. De docenten binnen deze cursus zijn kundig en charismatisch en weten de cursus goed aan te passen naar de wensen van de cursisten

7. Zou jij de cursus gedragsverandering aanbevelen aan anderen? Waarom?

Ik zou deze cursus zeker aanbevelen aan anderen. De cursus is nuttig en bevat veel toepasbare handvatten voor vrijwel elke professional die met mensen werkt.

8. Welke tips heb je voor de mensen die momenteel twijfelen of ze de cursus gedragsverandering willen gaan volgen?

Gewoon doen, je steekt er sowieso wat van op! 🙂

9. Waarin onderscheidt deze cursus zich van andere cursussen?

Wat deze cursus uniek maakt is haar toepasbaarheid voor de (werk)praktijk.

Meer weten over de Tweedaagse inspiratiecursus Gedragsverandering? Lees hier meer en vraag de brochure aan. 

 

Opleidingsoverzicht

Verbreed je kennis met onze gespecialiseerde opleidingen in gedragsverandering. Bekijk het complete aanbod en vind de opleiding die bij jou past.

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van onze blogs, ontwikkelingen in gedragsverandering en nieuwe opleidingen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Maandelijks inspireren we je met effectief bewezen interventies, case studies over succesvolle projecten, praktische tips voor het werkveld en (nieuwe) wetenschappelijke kennis.

Je kunt je op elk moment weer afmelden. Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om. Bekijk ook onze privacyverklaring.