“Van weten, naar kunnen, naar doen”: Alumnus Sascha (EY) over de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar

In september start de zevende lichting van de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar. Waarom zou jij je inschrijven? We geven alumnus Sascha van Loon (werkzaam bij EY) het woord.

Wat is je functie bij EY?

Ik ben Learning Leader bij EY Assurance Nederland.

Waarom ben je de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar gaan volgen?

De wereld van de Accountant is aan het veranderen en de Accountants van EY moeten mee veranderen met hun klanten om hun toegevoegde waarde voor klant en de maatschappij te blijven behouden. Vanuit een ontwikkelperspectief streven wij naar een ‘continuous learning culture’ waarin wij zoveel mogelijk proberen onze professionals te motiveren om te leren. Wij geloven dat de mensen die bij ons werken intrinsiek gemotiveerd zijn om te leren, maar dat betekent nog niet dat ze het geleerde altijd in de praktijk brengen. Hoe kom je van weten, naar kunnen, naar doen? Hoe bereik je concrete gedragsverandering bij mensen? Daarom ben ik deze opleiding gaan doen.

Hoe vond je de verhouding theorie-praktijk binnen de opleiding?

De afwisseling tussen theorie en praktijk was zeer prettig en de begeleiding was persoonlijk en professioneel, mede dankzij de enorme kundigheid van mijn persoonlijke begeleider.

Wat is de meerwaarde van de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan voor jouw werk bij EY?

Het belangrijkste wat de opleiding mij gebracht heeft is inzicht dat je met training, of uitleg alleen nog geen gedragsverandering teweeg brengt. Het gaat om het concreet identificeren van de weerstanden die mensen ervaren en daar een passende interventie bij zoeken die mensen in beweging brengt. Het nu ook echt doen in de praktijk is lastiger helaas, de waan van de dag neemt het over van mijn goede voornemens…wat zou daar achter zitten?

Heb je tips voor mensen die geïnteresseerd zijn om de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar te volgen?

Doen! Neem er de tijd voor en zorg dat je voldoende support hebt om je opdrachten ook tot een goed einde te brengen.

 

Meer weten? Vraag hier de brochure aan en kijk zelf of de opleiding iets voor jou is!

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Maandelijks inspireren we je met effectief bewezen interventies, case studies over succesvolle projecten, praktische tips voor het werkveld en (nieuwe) wetenschappelijke kennis.