Inspiratiesessie burgergeluk

Ben je benieuwd hoe je burgergeluk kan verhogen? Of hoe je je burgers zo goed mogelijk door de coronacrisis kan helpen? In deze inspiratiesessie bespreken we de wetenschap achter geluk en we maken een praktische vertaalslag naar toepassing binnen provincies en gemeenten. Geluk kan namelijk ingezet worden als instrument om jouw burgers te laten bloeien. Dit is een belangrijk gegeven in een tijd waar de uitbraak van het coronavirus grote impact ons ons dagelijks leven heeft.

Datum

15 september

Tijd

10:00 - 11:00

Investering

Gratis

Deze inspiratiesessie is geschikt voor jou als je graag meer zou willen weten over hoe je burgergeluk op een betrouwbare manier in kaart brengt en verhoogt. Je leert in de sessie wat de belangrijkste voorspellers van burgergeluk en ongeluk zijn. Ook leer je daarnaast hoe je de voorspellers van burgergeluk bij jouw gemeente/provincie/land in kaart brengt. Verder maak je kennis met de Monitor Burgergeluk en de resultaten van het onderzoek dat Happiness Lab en Kieskompas hebben uitgevoerd in Provincie Gelderland en Overijssel. Zo zie je waarom burgergeluk belangrijk is voor de overheid en wat je als overheid kunt doen om burgergeluk te verhogen.

 

Wat levert het op?

Na deze inspiratiesessie:

  • heb je beter inzicht in het concept burgergeluk;
  • ken je de belangrijkste voorspellers van burgergeluk (en ongeluk);
  • begrijp je waarom het belangrijk is om als overheid bezig te zijn met burgergeluk;
  • heb je een eerste indruk gekregen van hoe je burgergeluk op wetenschappelijke wijze kunt monitoren en verhogen.
 

Voor wie?

Deze sessie is geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor, of geïnteresseerd is in, het geluk en welzijn van burgers: beleidsadviseurs, wethouders, en andere beleidsmakers werkend bij een gemeente, provincie of bij de nationale overheid.

Heb je vragen over de inspiratiesessie? Neem contact op met Roos Dohmen: roos@happiness-lab.nl | 0614886203.

 

Docenten

Ap_Dijksterhuis-mh47z6f5gdt238wxxrklwz45xxs0zt34ug8lacnnda
Prof. dr. Ap Dijksterhuis
 

Prof.dr. Ap Dijksterhuis is als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is hij schrijver, veelgevraagd spreker en geluksexpert. Hij won een handvol wetenschappelijke prijzen, was jarenlang redacteur van het toonaangevende Science, en hij schreef negen boeken, waaronder Het Slimme Onbewuste (2007) en Op Naar Geluk (2015).

Een portret van Andre Krouwel, politicoloog, bij hem thuis gefotografeerd voor het jaarverslag of annual review.
Prof. dr. André Krouwel

Prof. dr. André Krouwel is als politicoloog verbonden aan de Vrije Universiteit en is oprichter van Kieskompas. Zijn onderzoek richt zich vooral op publieke opinie, politieke partijen, stemgedrag en verkiezingen, maar ook populisme, samenzweringsgeloof en de rol van (negatieve) emoties in de politiek.