De gedragsveranderaars van Behavior Change Group: dr. Roel Hermans

De gedragsveranderaars van Behavior Change Group delen elke dag hun kennis en expertise over menselijk gedrag en gedragsverandering. Ze helpen, allemaal met hun eigen invalshoeken, professionals en organisaties bij het toepassen van deze kennis in de praktijk. Vandaag: dr. Roel Hermans.

Wat deed Roel vandaag?

Roel was vandaag op de Dag van het Gedrag, waar hij voor het Voedingscentrum de deelsessie ‘Toepassen van gedragsinzichten bij het bevorderen van gezond, duurzaam en veilig eten’ verzorgde. Hierin vertelde hij, samen met Fréderike Mensink, hoe het Voedingscentrum gedragsverandering heeft ingebed in de organisatie. In de presentatie gingen ze in op de veranderende rol van het Voedingscentrum: van voorlichting alleen naar aandacht voor het individu en de omgeving. Wat daarbij goed werkt is het nemen van tijd voor een gedegen gedragsanalyse en het samenwerken met communicatieprofessionals. Ze bespraken ook uitdagingen voor de komende tijd: de overgang van extrinsieke naar intrinsieke motivatie en het implementeren van effectmetingen. Hiermee kun je meten of men alleen een intentie heeft om iets te doen of dat dit tot gedrag leidt, en kun je ook uitspraken doen in situaties waarin er weinig tijd of budget beschikbaar is.

Wie is Roel?

Als expert voeding en gedrag houdt Roel houdt zich bezig met het ontwikkelen, evalueren en implementeren van programma’s die zich richten op het verbeteren van het eetgedrag van kinderen en volwassenen. Hij is een wetenschapper die het als zijn missie beschouwt om zijn onderzoek naar gezondheid en (eet-)gedrag terecht te laten komen in de maatschappij. Dat doet hij als onderzoeker gezondheidsbevordering aan de Radboud Universiteit en de Universiteit van Maastricht. Ook is hij werkzaam bij het Voedingscentrum als kennisspecialist voeding en gedrag.

Wat doet Roel voor Behavior Change Group?

Roel is onze adviseur op het gebied van leefstijl en gedrag. Bij vraagstukken over eten, drinken en bewegen helpt hij bij het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar praktische toepassingen.

Volg Roel op Twitter: @RCJ_H
Bezoek zijn website: roel-hermans.nl

 

 

 

 

Opleidingsoverzicht

Verbreed je kennis met onze gespecialiseerde opleidingen in gedragsverandering. Bekijk het complete aanbod en vind de opleiding die bij jou past.

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van onze blogs, ontwikkelingen in gedragsverandering en nieuwe opleidingen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Maandelijks inspireren we je met effectief bewezen interventies, case studies over succesvolle projecten, praktische tips voor het werkveld en (nieuwe) wetenschappelijke kennis.

Je kunt je op elk moment weer afmelden. Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om. Bekijk ook onze privacyverklaring.