Case study Gedragscoach: Patty Jansen, Interpolis

“Mijn gedragscoach Anouk is voor mij een waardevolle
sparringpartner met wie ik snel kan schakelen, een expert die
inhoudelijke checks en feedback op mijn werk geeft. Ze helpt me met de vertaalslag van theorie naar praktijk: wat zou een goede interventie kunnen zijn? Door samen te sparren krijg je nieuwe perspectieven of ideeën waarmee je verder kunt.

Als gedragsonderzoeker doe ik binnen Interpolis onderzoek naar risico- en preventie gedrag: denk aan inbraak- en brandpreventie, of telefoongebruik in het verkeer. Anouk helpt mij en mijn collega’s om effectief op onderliggende motieven en weerstanden rond preventiegedrag in te spelen in interventies. Zo keek ze bijvoorbeeld kritisch mee naar de juiste toepassing van gedragsbeïnvloedingstechnieken in brieven en de PhoNo app (red: een app om smartphonegebruik op de fiets tegen te gaan).

In de praktijk is er lang niet altijd tijd om uitgebreid onderzoek te doen – dan wil je sparren met een expert die weet wat in de praktijk wel en niet werkt. Wat is er mogelijk? Wat is een slimme richting om op te gaan? Ook helpt een gedragscoach met concrete tips voor literatuur, specifieke onderzoeken of praktijkvoorbeelden.

Daarnaast gaven we samen lezingen en workshops over gedragsverandering. We dachten na over vragen als: hoe kunnen we op een toegankelijke manier gedragswetenschappelijke inzichten overbrengen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen gemotiveerd raken hier iets mee te doen? Als je binnen een organisatie draagvlak wilt creëren is het belangrijk dat het onderwerp blijft leven: hier kan een gedragscoach je bij helpen.

Een gedragscoach inspireert je om op structurele basis bezig te blijven met het toepassen van gedragsverandering. Je kan samen nog meer betekenen voor je eigen ontwikkeling en je organisatie, dat levert een krachtige energie op.”

Meer informatie over de GedragsCoach? Kijk op onze nieuwe webpagina of neem contact op met Anne Groen via anne@gedragsverandering.nl of 024—24 202 2452. Anne geeft graag antwoord op je vragen, en denkt met je mee of een GedragsCoach past bij jouw leerdoelen.

Opleidingsoverzicht

Verbreed je kennis met onze gespecialiseerde opleidingen in gedragsverandering. Bekijk het complete aanbod en vind de opleiding die bij jou past.

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van onze blogs, ontwikkelingen in gedragsverandering en nieuwe opleidingen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Maandelijks inspireren we je met effectief bewezen interventies, case studies over succesvolle projecten, praktische tips voor het werkveld en (nieuwe) wetenschappelijke kennis.

Je kunt je op elk moment weer afmelden. Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om. Bekijk ook onze privacyverklaring.