Case study: Alumnus Jeroen Hamstra over de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar

In september start lichting 12 van de Postacademische Opleiding tot Gedragsveranderaar. Hoe hebben onze alumni deze opleiding ervaren? We geven alumnus Jeroen Hamstra, marketing communicatie manager bij Menzis, het woord.

1. Waarom heb je destijds voor de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar gekozen?

Ik wilde nog betere campagnes gaan maken. Dagelijks houd ik mij bezig met vragen als ‘Hoe breng je een boodschap?’, ‘Hoe komt iets aan?’ en nog belangrijker: ‘Wat wil je dat er met een boodschap gebeurt?’. Bij dit soort vragen komt gedragsverandering ook zeker om de hoek kijken. Ik was dan ook op zoek naar theoretische onderbouwing met praktische tools en handvatten om gedragsverandering, op een effectieve manier, toe te passen in mijn dagelijkse werk. Toen ik aan deze opleiding begon, merkte ik dat de opleiding mij de theoretische kaders bood bij het werk waar ik al jaren mee bezig ben.

2. Wat was naar jouw idee het meest waardevolle onderdeel van de Postacademische Opleiding tot Gedragsveranderaar?

De colleges waren voor mij het meest waardevolle onderdeel van de opleiding. Hoe Rick en Mattheis vol passie dingen toelichten en uitleggen vind ik ontzettend tof. Deze manier van doceren – waarin er veel pakkende en praktische voorbeelden gegeven worden – past goed bij mijn manier van leren en heeft me geënthousiasmeerd om actief met gedragsverandering aan de slag te gaan.

3. In welk opzicht heeft de cursus gedragsverandering bijgedragen aan de ontwikkeling van jou als professional? Hoe kun je de gedragskennis toepassen in jouw werk?

Al jaren houd ik mij bezig met consumenten communicatie. Voor de opleiding paste ik hierin al gedragsveranderingselementen toe maar vooral onbewust. Het is mooi om te merken dat ik door deze opleiding van onbewust bekwaam veel meer naar bewust bekwaam ben gegaan. Ik heb veel geleerd over de technieken achter de tools die ik vaak onbewust heb toegepast. Daarnaast kan ik nu bewust hele praktische psychologische theorieën en kennis, op dagelijkse basis, toepassen in mijn werkpraktijk. Ik merk ik dat dit mij als professional heeft verrijkt en ik verwacht dat ik dit zal blijven toepassen, ook in de toekomst.

Meer weten over de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar? Lees hier meer en vraag de brochure aan. 

Opleidingsoverzicht

Verbreed je kennis met onze gespecialiseerde opleidingen in gedragsverandering. Bekijk het complete aanbod en vind de opleiding die bij jou past.

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van onze blogs, ontwikkelingen in gedragsverandering en nieuwe opleidingen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Maandelijks inspireren we je met effectief bewezen interventies, case studies over succesvolle projecten, praktische tips voor het werkveld en (nieuwe) wetenschappelijke kennis.

Je kunt je op elk moment weer afmelden. Wij gaan zorgvuldig met je e-mailadres om. Bekijk ook onze privacyverklaring.