Hoe krijg je je doelgroepen mee in de energietransitie?

De energietransitie is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. We staan met Nederland voor een enorme klus: de CO2-uitstoot sterk verminderen. De klimaattop in Glasgow liet opnieuw zien dat we nú moeten handelen. Inzichten en technologieën zijn voorhanden, maar het zijn mensen die uiteindelijk de keuze maken om hun huis te verduurzamen of energie te besparen.

Datum

9 december

Tijd

16:00 - 17:00

Investering

Gratis

Menselijk gedrag is dan ook van groot belang in de Regionale Energiestrategie (RES) van elke energieregio. Alle Nederlanders moeten uiteindelijk meekomen. Waarom zij wel willen of juist weerstand bieden verschilt per doelgroep. Als je beter weet wáárom mensen doen wat ze doen, is het makkelijker om gedrag van jouw doelgroepen te veranderen.

Programma
Tijdens de webinar neemt drs. Gert Slob gedragsexpert bij de Behavior Change Group, je mee in de wereld van gedragsverandering met focus op de energietransitie. Hij laat je zien dat wij als mens continu beïnvloed worden door onbewuste processen en dat wij helemaal niet zo rationeel blijken te zijn als we denken. In een rap tempo legt hij belangrijke elementen en theorieën van de gedragswetenschappen uit, en laat hij met veel sprekende voorbeelden zien hoe je deze inzichten in de praktijk gebruikt om gedrag te veranderen. Hij introduceert een wetenschappelijk model om gedragsverandering toe te passen in jouw praktijk en geeft je inspiratie om direct met de nieuwe gedragsinzichten te werken.

Duur
1 uur

Wat levert het op?
Aan het eind van de webinar….

  • heb je meer inzicht in menselijke drijfveren en menselijk gedrag;
  • ken je sociaal psychologische technieken om jouw doelgroep efficiënt in beweging te krijgen;  
  • ken je een wetenschappelijk model, waarmee je gedrag van jouw doelgroep in de praktijk kan veranderen; 
  • heb je handvatten om de nieuwe inzichten direct in de praktijk te brengen.

Docent

1. INSPIRATIELEZING ALGEMEEN
Drs. Gert Slob

Gedragspsycholoog en spreker bij Behavior Change Group en docent en mentor bij Behavior Change Academy. 

Gert heeft veel ervaring met het toepassen van gedragsverandering in de praktijk en de implementatie van werken met gedragskennis in organisaties.

drs. Gert Slob | gert@gedragsverandering.nl

De Behavior Change Academy werkt in samenwerking met Osage Communicatie aan een masterclass toegespitst op de energietransitie en gedrag. Deze start op 8 maart 2022. Wil je als eerste bericht ontvangen zodra de inschrijving voor deze masterclass opengaat? Schrijf je dan in op onze interesselijst.