Gedragsverandering inzetten om beter bedrijfsafval te scheiden

Veel organisaties staan voor de uitdaging om hun afval beter te scheiden. Het meekrijgen van medewerkers en bezoekers in deze verandering blijkt in de praktijk soms best lastig. In deze inspiratiesessie reiken we je handvatten aan om te zorgen dat ook jouw organisatie beter afval scheidt.

Bekijk de webinar terug

Wat leer je in deze webinar?

Na het zien van deze video heb je meer inzicht in de basisprincipes van gedragsverandering en weet je hoe je hier rekening mee houdt bij het stimuleren van afvalscheiding in jouw organisatie. We gaan in op motieven, weerstanden en omgevingsfactoren die een rol spelen bij bedrijfsafval scheiden en reiken handvatten aan om afvalscheiding in jouw organisatie te verbeteren. We behandelen de theorie aan de hand van één van onze praktijkcasussen over afval scheiden binnen PwC. 

Docenten

Sabine Jansen

Drs. Sabine Jansen

Sabine, gespecialiseerd in Health Promotion Psychology, is gedreven door haar passie voor gedragsverandering. Bij BCG begon ze haar carrière binnen het domein Afval & Milieu dagelijks in voor een schonere wereld. Ze heeft veel ervaring met het toepassen van gedragsverandering in de praktijk en hielp al veel organisaties en gemeenten met hun afvalproblematiek. 

Inmiddels heeft ze het domein Gezondheid, Zorg en Welzijn opgezet omdat ze ervan overtuigd is dat gedragsverandering cruciaal is voor het vormgeven van effectief beleid en interventies. Binnen dit domein leidde succesvol meerdere gedragstrajecten. Haar werk omvat het ontwikkelen van een landelijke waarschuwingstekst voor gokreclames, leidinggeven aan gedragsonderzoeken tijdens corona-pilotreizen, adviseren over vitaliteit in organisaties en het inspireren van ziekenhuizen en zorginstellingen om gedragskennis toe te passen.

drs. Sabine Jansen

sabine@gedragsverandering.nl

Leonie

Dr. Leonie Venhoeven 

Leonies hart klopt voor duurzaamheid. Tijdens haar promotietraject in Groningen besteedde ze vijf jaar aan het beantwoorden van de vraag waarom en wanneer mensen gelukkig worden van iets goeds doen voor het milieu. Bij D&B zet ze haar kennis over gedrag graag in op verschillende projecten. Ze voerde onder andere een project uit waarin ze medewerkers van PwC stimuleerde om beter afval te scheiden. Op dit moment is zij gedetacheerd als senior gedragsonderzoeker bij Milieu Centraal.

dr. Leonie Venhoeven

leonie@gedragsverandering.nl

Op zoek naar meer inspiratie?

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, webinars, ontwikkelingen in gedragsverandering en onze nieuwste opleidingen.