Webinar: Gedragsverandering en gezondheid

Vrijwel elk probleem binnen het gezondheidsdomein is terug te brengen tot een gedragsprobleem. Of je nou burgers wilt motiveren om gezonder te leven, medewerkers veiliger wilt laten werken of andere gezondheidsdoelen wilt behalen: je moet mensen in beweging krijgen!

Datum

22 augustus

Tijd

15:30 - 17:00

Investering

Gratis

Als je beter weet wáárom mensen doen wat ze doen, is het makkelijker om gezond gedrag bij jouw doelgroepen te stimuleren. In deze inspirerende webinar van 1,5 uur neemt drs. Sabine Jansen, gedragsexpert bij de Behavior Change Group, je mee in de wereld van gedragsverandering binnen gezondheid. Aan de hand van succesvolle praktijkvoorbeelden laat ze je zien aan welke knoppen je het beste kunt draaien voor langdurige gedragsverandering. Ben jij benieuwd naar welke (on)bewuste drijfveren ten grondslag liggen aan menselijk gedrag? Wil jij je verdiepen in (sociale) psychologie en gezondheidsgedrag? Ben jij op zoek naar handvatten om gedrag bij jouw doelgroep te veranderen? Schrijf je dan nu in.

Programma
Tijdens de inspiratielezing laat drs. Sabine Jansen je zien dat wij als mens continu beïnvloed worden door onbewuste processen en dat wij helemaal niet zo rationeel blijken te zijn als we denken. In een rap tempo legt ze belangrijke elementen en theorieën van de psychologie van gezondheidsgedrag uit, en laat ze met veel sprekende voorbeelden zien hoe je deze inzichten inzet om gedrag te veranderen. Ze vertaalt wetenschappelijke kennis naar handvatten die je toe kunt passen in jouw werkpraktijk en geeft je inspiratie om direct met de nieuwe gedragsinzichten aan de slag te gaan. Tot slot is er voldoende ruimte om verdiepende vragen te stellen.

Duur
1,5 uur (1 uur lezing, 30 minuten voor vragen)

Wat levert het op?
Aan het eind van de webinar….

  • heb je meer inzicht in menselijke drijfveren en gezondheidsgedrag;
  • ken je een aantal sociaalpsychologische technieken om jouw doelgroep effectief in beweging te krijgen;  
  • heb je handvatten om de nieuwe inzichten direct in de praktijk te brengen.


Kortom: een webinar vol inspiratie en ideeën om zelf met gedragsverandering aan de slag te gaan!


Kun je niet bij deze webinar aanwezig zijn? Geen probleem. We maken een opname van de webinar, waardoor je hem op een later moment kunt terugkijken

Docent

Sabine-Jansen-scaled
Drs. Sabine Jansen

Gedragspsycholoog bij Behavior Change Group en docent bij Behavior Change Academy.

Sabine is themalead van het domein Gezondheid, Zorg en Welzijn en heeft veel ervaring met het toepassen van gedragsverandering in de (gezondheids)praktijk.

drs. Sabine Jansen | sabine@gedragsverandering.nl