(Online) formulieren optimaliseren met gedragsverandering

Wie Tozo of bijstand aan wil vragen, moet vaak een uitgebreid formulier invullen. Maar ook als je een bestelling plaatst bij een webwinkel, vul je persoonlijke gegevens in op een formulier. Hoe stel je deze (online) formulieren goed op, en hoe maak je ze makkelijk en overzichtelijk?

Bekijk de webinar terug

Wat leer je in deze webinar?

Na het bekijken van deze video ben je op de hoogte van belangrijke theorieën over hoe ons brein informatie verwerkt, en wat belangrijke psychologische processen zijn bij het invullen van formulieren. Daarnaast heb je concrete handvatten gekregen om formulieren te optimaliseren met gedragskennis zonder dat ze gedragsverandering realiseren.

Je leert onze werkwijze en op basis van deze wetenschappelijke inzichten op 4 niveau’s formulieren te optimaliseren: opbouw & structuur, taal, vormgeving en het inzetten van gedragstechnieken. Van elk niveau krijg je concrete handvatten aangereikt om zelf formulieren binnen jouw organisatie te kunnen optimaliseren.

Docenten

Marenne
Drs. Marenne Vlieg

Marenne Vlieg is gedragspsycholoog bij Behavior Change Group. Ze ontwierp communicatie- en gedragsstrategieën voor uiteenlopende opdrachtgevers: van gemeenten en Rijksoverheid tot banken, verzekeraars en de creatieve industrie. Momenteel ontwikkelt ze opleidingen en trainingen voor Behavior Change Academy en schrijft ze blogs over psychologie & gedragsverandering. Daarnaast haalt ze veel energie uit anderen leren werken met gedragsinzichten, bijvoorbeeld in haar werk als mentor voor de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar en als  begeleider van trainees. In het verleden werkte ze onder andere bij Werk en Inkomen Lekstroom aan het optimaliseren van aanvraagformulieren op basis van gedragsinzichten.

drs. Marenne Vlieg
marenne@gedragsverandering.nl

eva
Drs. Eva Freling

Eva Freling is binnen D&B verantwoordelijk voor het verbeteren van processen en communicatie. In het verleden werkte ze ook mee aan projecten waarin ze zich voornamelijk bezighield met het analyseren van communicatiemateriaal, klantreizen en het ontwikkelen van interventies. Naast haar interesse in het duidelijk overbrengen van een schriftelijke boodschap heeft ze ook een passie voor design. In 2018 haalde ze daarom ook haar diploma tot grafisch vormgever.

drs. Eva Freling
eva@gedragsverandering.nl

Voor deze webinar werken we samen met Dijksterhuis & Van Baaren 

Op zoek naar meer inspiratie?

Sluit je aan bij meer dan 10.000 mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, webinars, ontwikkelingen in gedragsverandering en onze nieuwste opleidingen.