Quickscan verkeersveiligheid met ANDC

De lente is begonnen, het weer wordt mooier en dat betekent onder andere ook steeds drukkere wandel- & fietspaden. Bovendien telt ons land steeds meer sportieve fietsers, waardoor het aantal conflictsituaties met andere weggebruikers toeneemt. Drukke wegen en fietspaden vormen inmiddels een herkenbaar probleem binnen veel gemeenten. Afgelopen jaar heeft ANDC dit probleem in samenwerking met D&B op een snelle en effectieve manier voor de gemeente Ouder-Amstel aangepakt aan de hand van een nieuw concept: de quickscan verkeersveiligheid.

Benieuwd naar de aanpak en de mogelijkheden van de quickscan verkeersveiligheid? Meld je dan nu aan voor de gratis inspiratiesessie die ANDC en Dijksterhuis & van Baaren hierover geven.

Datum

20 April

Tijd

15:00 - 16:00

Investering

Gratis

Programma

Tijdens een online sessie van ongeveer 45 minuten doorloopt een gedragspsycholoog van D&B en een gedragsontwerper van ANDC de stappen van de quickscan verkeersveiligheid. Dit doen ze aan de hand van een concrete casus uit de gemeente Ouder-Amstel. In de zomer van 2020 is daar met behulp van een quickscan de uitdaging aangepakt van wielrenners die met (te) hoge snelheid door de bebouwde kom fietsen.
Zij ontwikkelden hiervoor een aantal interventies die na metingen zeer effectief bleken. Ze delen de totstandkoming van de interventies én de resultaten graag met je tijdens deze sessie.

Duur
1 uur (45 minuten inspiratie sessie, 15 minuten vragen).

 

Wat levert het op?

Aan het eind van deze webinar….

  • Weet je hoe je middels een quickscan snel en effectief met een aantal stakeholders probleemgedrag in het verkeer kunt doorgronden
  • Heb je geleerd hoe een quickscan kan leiden tot praktische interventies om verkeersveilig gedrag te stimuleren
  • Heb je aan de hand van een case gezien hoe vanuit een quickscan de verkeersveiligheid in korte tijd in grote mate toe kan nemen
 

Heb je vooraf al specifieke vragen waar je in de sessie antwoord op zou willen krijgen? Mail ons jouw vraag via info@andc.nl.

Voor deze webinar werken we samen met ANDC.

ANDC houdt zich bezig met positieve gedragsbeïnvloeding door ontwerp en productontwikkeling. Zowel vraag gestuurd als proactief bedenken ze oplossingen voor maatschappelijke thema’s als (zwerf)afval, mobiliteit, leefbaarheid en verkeersveiligheid.

f-8″>