Inspiratiewebinar zwerfafval bij recreatiegebieden
met ANDC

Zon, water, strand en… zwerfafval?!

Zwerfafval is op veel plekken een probleem. Ook in recreatiegebieden als stranden en visplekken vinden we steeds meer zwerfafval terug. Naast een vervuild beeld, ontstaat er ook een risico dat dit afval uiteindelijk in de rivieren, en daarmee in zeeën en oceanen, belandt. Door gedragsinterventies in te zetten om zwerfafval op oevers terug te dringen, neemt deze kans op vervuiling af.

Ben je benieuwd wat jij kunt doen om afval in recreatiegebieden te verminderen?

Datum

9 maart

Tijd

15:00 - 16:00

Investering

Gratis

Programma

Tijdens een online sessie van ongeveer 45 minuten vertellen een gedragspsycholoog van D&B en een gedragsontwerper van ANDC je graag meer over de mogelijkheden en inzet van gedragsinterventies in recreatiegebieden. In 2020 voerde Dijksterhuis & van Baaren (D&B) in samenwerking met ontwerpbureau ANDC verschillende pilots uit in opdracht van Rijkswaterstaat. Deze pilots maakten onderdeel uit van het project ‘bronaanpak zwerfafval’. We boekten in deze pilots positieve resultaten waarmee we waardevolle inzichten kregen in de effectiviteit en de potentie van de interventies. We delen deze graag met je tijdens deze inspiratiesessie.

Duur
1 uur (45 minuten inspiratie sessie, 15 minuten vragen).

 

Wat levert het op?

Aan het eind van deze webinar….

• Weet je meer over motieven en weerstanden die een rol spelen bij vervuilgedrag;
• weet je welke technieken kansrijk kunnen zijn om jouw doelgroep te veranderen;
• heb je inspiratie opgedaan over de vertaling van die technieken naar praktische oplossingen;
• heb je concrete ideeën bij verschillende soorten gedragsinterventies.

Voor deze webinar werken we samen met ANDC.

ANDC houdt zich bezig met positieve gedragsbeïnvloeding door ontwerp en productontwikkeling. Zowel vraag gestuurd als proactief bedenken ze oplossingen voor maatschappelijke thema’s als (zwerf)afval, mobiliteit, leefbaarheid en verkeersveiligheid.

Heb je vooraf al specifieke vragen waar je in de sessie antwoord op zou willen krijgen? Mail ons jouw vraag via info@andc.nl.