Inspiratiecollege gedragsverandering

Elk groot probleem waar mensen nu mee kampen kun je terugbrengen tot een gedragsprobleem. Dat is niet zo gek: want gedrag is overal. Of je nou burgers wil motiveren om 1.5 meter afstand te houden, inwoners van jouw gemeente wilt stimuleren tot duurzame maatregelen of andere gedragsdoelen wilt behalen: je zult mensen op de juiste manier in beweging moeten krijgen.

Datum

6 december

Tijd

15:30 - 17:00

Investering

Gratis

Als je beter weet wáárom mensen doen wat ze doen, is het makkelijker om gedrag van jouw doelgroepen te veranderen. In deze inspirerende webinar van 1,5 uur neemt drs. Timon Hoitink, gedragsexpert bij Behavior Change Academy, je mee in de wereld van gedragsverandering. Aan de hand van succesvolle praktijkvoorbeelden laat hij je zien aan welke knoppen je het beste kunt draaien voor effectieve gedragsverandering. Ben jij benieuwd welke (on)bewuste drijfveren ten grondslag liggen aan menselijk gedrag? Wil jij je verdiepen in (sociale) psychologie en gedragsverandering? Ben jij op zoek naar een praktisch – en wetenschappelijk gefundeerd – model om gedrag bij jouw doelgroep te veranderen?

 

Programma

Tijdens de inspiratielezing laat drs. Timon Hoitink je zien dat wij als mens continu beïnvloed worden door onbewuste processen en dat wij helemaal niet zo rationeel blijken te zijn als we denken. In een rap tempo legt hij belangrijke elementen en theorieën van de gedragswetenschappen uit, en laat hij met veel sprekende voorbeelden zien hoe je deze inzichten in de praktijk gebruikt om gedrag te veranderen. Hij introduceert een wetenschappelijk model om gedragsverandering toe te passen in jouw praktijk en geeft je inspiratie om direct met de nieuwe gedragsinzichten te werken. Tot slot is er voldoende ruimte om verdiepende vragen te stellen.

 

Duur

1,5 uur (1 uur lezing, 30 minuten voor vragen)

Wat levert het op?

Aan het eind van de webinar….

  • heb je meer inzicht in menselijke drijfveren en menselijk gedrag;
  • ken je sociaal psychologische technieken om jouw doelgroep efficiënt in beweging te krijgen;  
  • ken je een wetenschappelijk model, waarmee je gedrag van jouw doelgroep in de praktijk kan veranderen; 
  • heb je handvatten om de nieuwe inzichten direct in de praktijk te brengen.

Kortom: een webinar vol inspiratie en ideeën om om zelf met gedragsverandering aan de slag te gaan!

Docent

Timon
Drs. Timon Hoitink

Gedragspsycholoog bij Behavior Change Group en docent bij Behavior Change Academy. 

Timon heeft veel ervaring met het toepassen van gedragsverandering in de praktijk en de implementatie van werken met gedragskennis in organisaties.

drs. Timon Hoitink | timon@gedragsverandering.nl