Gedragscoach

Ontwikkel je steeds verder als Gedragsveranderaar

Of je nou beleidsadviseur, communicatie- of hr-professional bent, vaak zijn de obstakels die je tegenkomt in je werk te herleiden naar menselijk gedrag. Dat is niet zo gek: want gedrag is overal. Of je nou inwoners van een gemeente wilt stimuleren tot duurzame maatregelen, een organisatieverandering wilt doorvoeren of communicatiedoelen wilt halen: je zult mensen op de juiste manier in beweging moeten krijgen.

Daarom leren we professionals en organisaties bij de Behavior Change Academy meer over de art and science van gedragsverandering. Hierbij combineren we inzichten vanuit de gedragspsychologie met onze rijke praktijkervaring, om onze deelnemers op een effectieve en gestructureerde wijze de fijne kneepjes van het vak te leren.

Ben jij in de praktijk aan de slag met gedragsvraagstukken en merk je dat je soms vastloopt? Heb je behoefte om te sparren met iemand met verstand van zaken die je verder helpt? Of wil je je graag structureel verder ontwikkelen als Gedragsveranderaar? Dan is de GedragsCoach iets voor jou!

Wat is de GedragsCoach?

De GedragsCoach helpt jou bij je (verdere) ontwikkeling als Gedragsveranderaar in de praktijk. De GedragsCoach is een ervaren gedragsexpert, met affiniteit voor coaching, die structureel met je meedenkt over je inhoudelijke vragen en je helpt bij het formuleren en behalen van ontwikkeldoelen. 

Elke maand heb je één of meerdere afspraken met je Coach, tijdens deze gesprekken kunnen jullie het over vragen hebben zoals:
Inhoudelijk
 • Ik ben bezig met dit vraagstuk, zit ik zo op de goede weg?
 • Wat is interessante literatuur of onderzoek over dit thema?
 • Hoe overtuig ik anderen van de nut en noodzaak van gedragsverandering?
 • Hoe maak ik kwartier voor gedragsverandering?
Leerproces
 • Hoe zie ik mijzelf als gedragsexpert?
 • Welke richting wil ik op en hoe doe ik dat?
 • Hoe word ik zelfverzekerd als gedragsveranderaar?
 • Hoe kan ik mijzelf profileren als gedragsveranderaar?

Jij bepaalt zelf hoe de agenda van de afspraken eruit ziet, zodat je Coach je juist daar ondersteunt waar het nodig is en je echt vooruit helpt. 

Kortom: de GedragsCoach helpt jou te groeien als Gedragsveranderaar, zodat je steeds beter en zelfstandig als gedragsexpert aan de slag kunt in je dagelijkse werk. 

Hoe ziet een coachingstraject eruit?
Een coachingstraject start met een intakegesprek bij Behavior Change Academy. Tijdens dit intakegesprek bekijken we samen of een GedragsCoach past bij jouw leervragen. Op het moment dat je graag een Coach wilt, koppelen we jou aan een passende gedragspsycholoog. Vervolgens vindt er een (kosteloos) kennismakingsgesprek plaats, waarin je jouw begeleider beter leert kennen en jullie kunnen uitvinden of er een match is. Ook beslis je in dit gesprek samen welke leerdoelen je op welke termijn wilt bepalen en op welk moment je de voortgang gaat evalueren. Daarna kan je samen met je Coach van start!

Wie zijn de GedragsCoaches?
 • Ervaren gedragspsychologen met een gedegen wetenschappelijke achtergrond in (sociale) psychologie en affiniteit met coaching.
 • Experts met ervaring met het uitvoeren van gedragstrajecten in de praktijk. Ze weten hoe de hazen lopen (bijvoorbeeld: hoe je belangrijke spelers binnen de organisatie betrekt bij een traject) en begrijpen dat de praktijk vaak weerbarstiger is dan de theorie. Gedurende het mentortraject helpen ze jou om continu de juiste balans te vinden tussen theoretische idealen en praktische haalbaarheid.
 • Actieve docenten/mentoren binnen Behavior Change Academy. Hierdoor zijn de Coaches bedreven in het begeleiden en laten groeien van professionals bij de toepassing van gedragspsychologie in de praktijk.

Welke mentoringstrajecten zijn er?
Omdat niet iedereen dezelfde behoeften heeft bieden we bieden drie intensiviteitsniveaus aan. Zo kan je zelf een traject uitkiezen, dat het best past bij jouw leerbehoeften. Concreet is er een verschil in het maximaal aantal mentoruren per maand.

Traject

Maximaal aantal coachingsuren per maand

Prijs per maand*

Prijs per jaar*

Basic

2

€250

€2.750

Medium

4

€450

€4.950

Premium

6

€600

€6.600

* De genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Andere praktische punten

 • Alle mentoring vindt digitaal plaats.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het inplannen van de mentorafspraken.
 • De mentoring is maandelijks opzegbaar met één maand opzegtermijn.


Indien de mentoring voor één jaar wordt afgenomen, is de 12e maand kosteloos.

Meer informatie? Neem contact op met Anouk Visser van Behavior Change Academy

06-48 11 42 58
anouk@gedragsverandering.nl